Alles over pigment incl. behandelingen

Pigment in het gezicht kan vele oorzaken hebben, maar het belangrijkste is: hoe kom je ervan af?

Bij KRIS. skin improvement in Haarlem bieden we diverse huidbehandelingen aan om pigment in het gezicht drastisch te laten verminderen of zelfs te laten verdwijnen. 

Plan een gratis consult in via de website. Tijdens dit consult doen we een uitgebreide huidscan en kunnen we het pigment goed vanuit verschillende perspectieven bekijken. Aan de hand van deze scan, maken we een behandelplan op maat. 

Huidverbetering kliniek in Haarlem. Huidspecialist  Huidbehandelingen, Huidtherapeut, Kristi Riemens, salon voor huidverbetering en huidverzorging. kristi riemens

Kennismaken?

Dagelijks worden cliënten op weg geholpen naar een prachtig gezonde huid. Maak een afspraak in de salon en ontdek samen met mij, Jacky of Arda de meest geschikte behandelingen om jouw huid de boost te geven die ze nodig.

Mijn merken die ik gebruik bij mijn huidbehandelingen in mijn huidverbeteringskliniek in Haarlem I MeLine

Me Line

MeLine is gespecialiseerd in pigment en kan ook thuis worden gebruikt om alle soorten pigmentvlekken (hyperpigmentaties) te behandelen. Ongeacht de oorzaak van het pigment.

Laat jouw pigment behandelen bij KRIS. in Haarlem

Verschillende huidbehandelingen voor pigment

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor het verminderen van pigmentproblemen in het gezicht. De meest geschikte behandeling hangt af van de ernst van de pigmentatie, de oorzaak en jouw huidtype. Om de juiste behandelmethode voor jouw pigment te kiezen doen we voorafgaand aan de behandeling een uitgebreid consult (gratis) + huidscan. 

  • Lasertherapie
  • Chemische peelings
  • Cryotherapie
  • Mesotherapie
Gratis huid- en collageenscan van Observ520x en cellics, kristi riemens

Zet de 1e stap naar een frisse en stralende huid

Tijdens deze uitgebreide huidscan:

  • Brengen we probleemzones in kaart
  • Onderzoeken we de natuurlijke collageenaanmaak van de huid
  • Zien we eventuele huidschade door de zon

Huidverbetering, huidbehandeling, Haarlem, gezichtsbehandeling, Laserbehandeling gezicht, Pigment behandeling, zonneschade behandelen gezicht

Me Line pigment behandeling gelaat

45 minuten — Me Line is het eerste en enige merk dat gespecialiseerd is in alle soorten hyperpigmentatie, ongeacht of het lichaam direct of indirect met pigmentstoornissen te maken heeft. Het is geschikt voor elk pigmentsoort. Deze behandeling is het beste in kuurvorm. Let op: Alleen in te plannen na een gratis huidscan.

Veelgestelde vragen over pigment

Wat veroorzaakt pigmentvlekken in het gezicht?

Pigmentvlekken worden vaak veroorzaakt door een overproductie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid. Factoren zoals blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen, genetica en het ouderdomsproces kunnen bijdragen aan het ontstaan van pigmentvlekken.

Is zonbescherming belangrijk bij de behandeling van pigmentvlekken?

Absoluut. Zonbescherming is essentieel bij de behandeling van pigmentvlekken en voorkomt verdere schade. Zonlicht kan pigmentatie verergeren en nieuwe vlekken veroorzaken. Het dagelijks gebruik van een zonnebrandcrème met een SPF 30 of hoger (UVA en UVB) is cruciaal om de huid te beschermen.

Hoelang duurt het voordat resultaten zichtbaar zijn na een pigmentbehandeling?

De duur voor het zien van resultaten varieert afhankelijk van de gekozen behandelmethode en de reactie van de huid. Sommige mensen ervaren al verbetering na enkele weken, terwijl andere meerdere sessies nodig hebben voordat ze verbetring zien. Na een grondige intake en een huidscan waarin we kunnen kijken naar de dieper gelegen huidlagen, kunnen we een schatting geven van de te verwachten resultaten. 

Zijn thuisbehandelingen voor pigmentvlekken effectief?

Bij zeer lichte pigmentatie kunnen thuisbehandelingen enige verlichting geven. Maar dan alleen producten die je in een salon kunt kopen. Wl je zichtbaar pigment verminderen, dien je dit bij een erkende salon te laten behandelen. Pigment veilig en goed verminderen vereist namelijk dermatalogische kennis en een juist gebruik van professionele skincare producten met een hoog percentage actieve werkstoffen. 

Zit je al in een professioneel behandeltraject voor pigment? Dan helpen de producten uit de salon zeker om sneller van pigment af te komen. Dit advies geven we dan ook altijd bij onze cliënten. 

pigment